miercuri, 2 martie 2016

Cele mai frumoase castele din Romania

Buna ziua,

Astazi o sa va prezentam cele mai frumoase castele din Romania. Tara noastra este cunoscuta in estul Europei datorita numarului mare de castele pe care le avem. Acestea reprezinta cea mai importanta parte din tezaurul cultural al Romaniei. Castelele reprezinta a doua mare categorie de atractii turistice dupa locasurile de cult. Tara noastra se poate lauda cu un numar admirabil de 1300 de castele, conace si palate. Noi o sa va prezentam in cateva randuri cele mai importante castele de pe teritoriul Romaniei. Cel mai important castel al nostru este cu siguranta Castelul Corvinilor. Acesta nu numai ca are o imporanta aparte pentru tara noastra dar este important si pentru toata Europa de Est. Castelul Corvinilor a fost construit in anul 1446 in timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. In arhitectura castelului se poate distinge o imbinare a stilului gotic, care domina constructiile din vestul Europei, si stil renascentist. Influentele renascentiste asupra arhitecturii Castelului Huniazilor sunt surprinzatoare deoarece acest stil se afla intr-o faza incipienta in secolul XV. Alt castel foarte important din Romania si cu siguranta cel mai cunoscut este castelul Bran. Popularitatea acestui castel se trage din povestile care circula in jurul lui si pe care le stim cu totii. Lasand la o parte povestile trebuie sa apreciem frumusetea arhitecturala a acestui monument.

rent a car bucuresti, inchirieri masini bucuresti

2 comentarii:

  1. Calatoria devine placuta atunci cand plecam in tara la volanul unei masini luate de la o companie de rent a car Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Calatoria devine placuta atunci cand plecam in tara la volanul unei masini luate de la o companie de rent a car Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere